04.05/12'Uspješno integriran najmoderniji IPTV sustav!

Početkom travnja 2012. godine smo prvi u svijetu uspješno implementirali revolucionarni, interaktivni Android IPTV sustav firme NetUP inc. baziranom na Androidu.

Video prezentaciju Android IPTV sistema možete pogledat na youtube kanalu: IPTV Android TM2, a obavijest o implementaciji možete pogledati na linku Hotela Dubrovnik.

Sustav je implementiran u hotelu koji se nalazi u strogom centru grada Zagreba. Usluga je uvedena u svim hotelskim sobama i apartmanima te nudi brojne mogućnosti:

* prikaz web stranica sa hotelskim informacijama
* VoD (videoteka)
* pregled hotelskog računa
* poruke sa recepcije
* promjena statusa sobe preko Tv uređaja (prljava/čista)
* trenutno vrijeme, temperatura, meteorološka prognoza za više dana
* Tipkovnica i miš na zahtjev gosta
* Pristup internetu
* Popularne Android aplikacije i igrice, TV i radio kanali, programski vodič te izbor mnogih filmskih naslova
* Društvene mreže (Facebook, MySpace, Google+ itd...
* Pregled slika i slušanje glazbe sa usb memorije )
* Posebno razvijen ANDROID launcher "TM2Launcher" za hotelsku namjenu.


Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovom projektu, posebno našim partnerima ATV Electronic d.o.o. Rijeka koji su aktivno sudjelovali u realizaciji projekta.

25.06/11'Nove teme Web Strategije

Neke od tema nadolazeće Web::Strategije 1011 - Frontend naš svagdašnji: SanjaKako planirati izgled i razvoj frontenda? * Kako razviti dobar frontend? * Tko ga zna, a tko ne dobro razviti? * Iskustva iz korisničke prakse – User eXperinece. * Što korisnik želi, a što razvojni tim? * Kako korisnik koristi frontend? * Koliko web urednik može utjecati na izmjenu frontenda? * Gdje povući granicu uredniku web stranice? Odgovore na ova i tematski slična pitanja moći ćete saznati i o njima razglabati u opuštenoj atmosferi, uz uhu i oku zabavne te nepcu ukusne popratne sadržaje, u 6. mjesecu 2011. godine - na Web::Strategiji 1011 koju pripremaju organizatori najposjećenije regionalne konferencije za web developere i poslovne ljude iz područja izrade web stranica.

21.06/11'Treći iPad ove godine?

Apple ove godine namjerava predstaviti još jednu verziju tableta iPad, ako je suditi prema glasinama i izvora iz industrije. Prema posljednjim takvim informacijama, novi bi uređaj mogao biti predstavljen krajem trećeg ili početkom četvrtog kvartala ove godine pod nazivom iPad 2 plus. Razlika u odnosu na aktualni tablet je u tanjem kućištu i ekranu veće rezolucije (neki pričaju o 2.048 x 1.536 piksela), a uređaj bi trebao biti u prodaji zajedno s iPadom 2. Osim predstavljanja novog uređaja, Apple navodno pregovara i s proizvođačima hardvera tako da bi iPad sada mogao dolaziti i iz pogona Quante ili Pegatrona, a ne isključivo Foxconna kako je to do sada bio slučaj.

18.06/11'iPhone 5 iz Pegatrona?

Prema pisanju Digitimesa, koji se poziva na dobavljače dijelova, Pegatron je zaprimio narudžbe za proizvodnjom iPhonea 5. Počevši od rujna, ova će kompanija Appleu isporučiti 15 milijuna uređaja, navode izvori. Također, prema istim izvorima, novi iPhone neće biti velika nadogradnja postojećeg modela. Od specifikacija, spominje se dvojezgreni procesor A5 i kamera s rezolucijom od osam megapiksela. Prema "naprednoj" verziji glasina, iPhone 5 trebao bi imati 3,7-inčni ekran od ruba do ruba. Pegatron je dosad proizvodio CDMA izdanje iPhonea 4 za mobilnog operatera Verizon. Ove godine trebao bi postojati samo jedan model smartphonea, tako da će Pegatron proizvoditi uređaje identične onima iz Foxconna.

12.06/11'Skype u Facebooku

Facebook je na posebnom događaju predstavio mogućnost obavljanja video poziva preko Skypea. Korisnici ove socijalne mreže preko Skypea će moći komunicirati bez potrebe za dodatnom aplikacijom – novi korisnici funkcionalnost će moći iskoristiti za 30 sekundi, poručili su iz Facebooka. Također, nadogradnju je doživjela i Skypeova aplikacija za računala. U verziji 5.3 moguće je pregledavati feed s novostima s Facebooka, moguće je objavljivati statuse, te pozivati korisnike Facebooka. U verziji 5.5 beta ugrađena je mogućnost chata prema Facebooku koji je dobio i mogućnost grupnog "čavrljanja". Nove mogućnosti lansirane će biti kroz nekoliko sljedećih tjedana u 70 jezika. Na događaju nije bilo spomena o Facebookovoj aplikaciji za iPad, a na pitanje hoće li Skype integrirati u izdanja aplikacije za mobilne platforme odgovorni su odbili dati konkretan odgovor.

08.06/11'Mobilni Radeon HD 6990M

AMD je predstavio svoj vrh ponude mobilnih grafičkih procesora, čip Radeon HD 6990M. Za razliku od stolne varijante iste oznake, 6990M je jednoprocesorsko rješenje i prema AMD-ovim riječima trenutno najbrži GPU za prijenosnike – brži čak i od Nvidijinog GeForcea GTX 580M. GPU je sastavljen 1,7 milijardi tranzistora u 40-nanometarskom proizvodnom procesu te ima sirove performanse od 1,6 Tflopsa. Radeon HD 6990M ima 1.120 stream procesora i s 2 GB GDDR5 memorije povezan je 256-bitnom memorijskom sabirnicom. Taktovi su 715 MHz za GPU i efektivnih 3.600 MHz za memoriju, a tu je i podrška za CrossFireX i multi-GPU prijenosnike. Ovaj grafički čip uskoro možemo očekivati u ponudi proizvođača igraćih prijenosnika kao što su Alienware, Eurocom ili Clevo.

NA VRH